Wednesday, June 07, 2006

Tips Menghadapi Percutian

Hai assalamualaikum semua. Seronok ye berperiksa sakan? Insha Allah akan lulus dengan sekali pengmabbilan sahaja. Memandangkan hampir kesemua daripada warga Islam di Kursk ini akan pulang ke tanah air menjelang musim panas 2006, maka kami terdetik menyediakan tips-tips atau idea-idea yang diharapkan berguna untuk kita semua.

Sebelum berlepas pulang (Fasa Pra-Moskow)

1. Sediakan semua dokumen seperti passpot,visa, kad pengenalan,kad pelajar, telefon bimbit, kunci dan tiket. Ingat, simpan mereka di satu tempat yang rapat dan mudah dicari oleh anda.
2. Sediakan wang yang cukup untuk membeli belah sedikit sebanyak barang yang perlu di Moskow, atau semasa menengok-nengok di kedai bebas cukai. Contohnya, anda mungkin ingin menikmati Pizza Cendawan di Restoran Itali di Lapangan Terbang Domodedovo (murah je, Rb 150 satu pinggan besar !)
3. Sediakan bekalan air dan makanan. Tak payahlah makanan yang berat-berat, cuma sekadar nak alas perut dalam perjalanan ke Moskow.Air memang penting...dahaga nanti..kan dah musim panas?
4. Hadiah dan cendera hati buat ahli keluarga,rakan-rakan dan yang tersayang di tanah air. Pastikan anda dah beli ole-ole,apa-apa pun boleh,yang penting ikhlas. Jangan ada mana-mana pak cik makcik yang tak dapat apa-apa,kang merajuk, muncung lak orang tua tu...
5. Keselamatan mesti dijaga. Sebelum meninggalkan bilik, pastikan bilik dan tingkap dikunci. Kalau boleh kunci almari,kunci juga. Beringat sebelum kena. Simpan barangan anda. yangmahal-mahal tapi tak larat bawa balik, simpan di kawasan yang terlindung dan berkunci,jauhkan daripada pandangan ramai.
6. Bagasi anda,20-30 kg je. Jangan le banyak sangat,ni kan nak balik Malaysia. Jangan bawa balik sampah,bawa balik hadiah dan ole-ole je. Jika anda berhasrat untuk membawa pulang haiwan kesayangan anda seperti kucing, anak tikus ke, dapatkan spravka dari veterinarian yang berdekatan.
7. Beg galas: ni asas ni,boleh dikira hand luggage. Rata-rata ramai orang yang bawa beban banyak di bahu, beg galas dan komputer bimbit...nasib2x. Kat sini simpan ler sejadah,botol air,snek atau biskut,ubat gigi, berus gigi, sepasang persalinan..ooops baju dan seluar/kain, serta tuala kecil.
Pastikan beg-beg anda dikunci,untuk mengelak keciciran atau kecurian.
8. Pastikan telefon bimbit anda mempunyai kredit yang cukup (Rb 150 ke atas agar signal muncul di Moskow). Manalah tahu nak terima mesej ke.nak SMS ke jika ada penangguhan penerbangan.
9.Makanan dalam kapal terbang, pastikan halal seperti yang ada perlukan. Buat para penumpang Vietnam Airlines dan Aerofloat,telefon agen penerbangan anda di Moskow dan tempahlah makanan halal anda (request). Inilah masanya untuk menunaikan dan menggunakan hak-hak anda!
10. Senarai buku-buku untuk dibeli: yang ini jangan buat2 tak reti, nanti ada yang telefon mak ayah pada semester depan dan minta beli buku kat Kamal dan hantar ikut DHL....leceh.

Sentiasalah beringat:

a) Untuk menunaikan solat pada waktunya,jangan tangguh lama-lama, kang terlupa,tambah lagi dosa. Guna le skim Qasr dan Jama',kan plan yang dari dulu lagi dah ada.
b) Agar memerhatikan dan mengawasi barangan anda dan barangan rakan-rakan, terutamanya dokumen,wang,kunci. telefon bimbit dan tiket. Sentiasa bawa mereka ke mana saja anda berada.
c) Check-in mesti pada masanya,biar awal,sabar dan beratur. jangan lambat-lambat, nanti ada yang tak terbang pula
d) Sentiasa bersopan santun di mana sahaj lagi-lagi dengan pegawai Imigresen dan Kastam. Senyum selalu. Jangan gatal-gatal nak ambil gambar pula!


Dalam kapal terbang:
1) Duduk di tempat anda. Berehat dan bertenanglah.
2)Ikuti arahan yang disediakan dan dimaklumkan oleh pihak pengurusan penerbangan.
3) Berdoalah untuk keselamatan dan ketepatan masa penerbangan, serta kelancarannya.
4) Santailah dan nikmati penerbangan anda. Jangan pula ambil peluang mengusik pramugari. Arak dan bir....jauhilah.
5) Takkan tak faham lagi....jangan le merokok,lagi-lagi dalam lavatori. Cam biase le brother!



Masa transit:

1) Rilek le. Lepasi dulu halangan berpagar tu: Kastam dan Imigresen
2) Cam biasa, jaga dokumen,wang, barangan peribadi dan bagasi anda
3) Pastikan tahu bila nak ambil penerbangan berikutnya, mana pintu pagarnya dan kenal pasti perbezaan waktu. Ketahui tempoh lama waktu transit anda
4) Membeli belah atau berjalan-jalan, mundar mandir semasa tranit amat digalakkan.Rancang dulu ye. Boleh juga jika anda nak tidur sebentar (beritahu kawan-kawan dulu!) atau nak bersiram (mandi lah!)


Setibanya di tanah air tercinta:

1) Ucaplah syukur kepada Allah, alhamdulillah. Sujud syukur? Elok gak tu, menambah akaun pahala.
2) Cepat-cepat uruskan hal ehwal bagasi dan lepasi kastam dulu. lalu je Garisan Hijau tu (green Channel/ Line)
Buat selamba rimau je la..boleh juga telefon keluarga, pastikan mereka dah menunggu atau masih dalam perjalanan. Tu le gunanya wang syiling Malaysia
3) Apa-apa pun, salam ngan mak ayah dulu, peluk cium depa dulu. Hangpa ni....
4) Bagi yang akan mengambil penerbangan seterusnya, buatlah apa-apa yang patut


Aktiviti-aktiviti semasa cuti:
Bagi para pelajar Tahun 2 dan ke atas, cuti ni anda ada praktikal di hospital atau klinik. Tapi kan akan tamat praktikal, dan akan wujud masa lapang. ajdi, mari isi masa lapang tu dengan:

I) Luangkan masa dengan mak ayah,abang adik, kakak,haiwan kesayangan macam kucing,tenuk cipan,ayam,musang yang berbulu ayam...tengok-tengok sikit..apa yang lain sekarang di rumah anda
II) Berceritalah dan tunjukkan gambar-gambar di Kursk ni kepada mak ayah anda terutamanya. Jangan le berat mulut sangat, bukannya ada emas dalam mulut tu.
III) Lawat sedara mara. Silaturrahim,beb!
IV) Lawat sekolah lama selepas anda menziarahi jiran tetangga,alah yang ada anak dara/teruna lawa tu.
V) Hubungi rakan-rakan lama anda. Buat le majlis perjumpaan, some sort of reunion. Masa ni lah nak beri hadiah pada mempelai-mempelai yang bernikah seketiadaan anda.
Mungkin boleh jumpa teman-teman baru yang anda berkenalan semasa Kursk Game tempoh hari.
VI) Buat senarai beli belah bagi membeli barang-barang untuk dibaw pulang ke Kursk
VII)Ambil lesen memandu atau memperbaharui passpot (jika perlu)
VIII) Melancong ke mana-manalah, macam Sabah Sarawak,Brunei, Borneo, Tioman, Langkawi
IX) Buat aktiviti sukan macam bermain bola sepak, bola tampar, bola jaring, bola keranjang, bola baling,badminton, ragbi, bowling (apa halnye masin mangkuk ni...), hoki, ice skating (kat Sunway Pyramid)
X)Membuta....tidur...summoning monster ZzzzZzzzzing...let's see whether you get slow wave sleep or REM sleep.
XI) Buat balik hobi lama macam main congkak, kumpul setem dan syiling.
XII)Belajar benda baru macam belajar memasak,menjahit,menenun,mengecat,bertukang,berkebun,babysitting, ambil kursus Fardhu Ain ke, ambil kursus perkahwinan ke, ambil kursus pengurusan jenazah ke...
XIII) Tonton berita dan rancangan televisyen tempatan macam Berita Perdana, Pua Chu Kang dan tah apa-apa lagi
XIV) Bagi pemegang biasiswa dan penerima pinjaman pelajaran, sila tonjolkan transkrip keputusan peperiksaan anda kepada penaja anda semasa anda melawatnya. Sediakan kapas, sumbat telinga tu....awat tk dapat 5?!
XV) Membeli belah...lagi. beli mesti merancang dulu. Duit mesti cukup.
XVI) Tolong le mak ayah dalam apa-apa benda, macam pasang langsir, sebagai contoh
XVII)Rajin-rajin le berkunjung ke masjid dan surau, habiskan masa ngan family di majlis kuliah ilmu dan makan-makan kat surau dan masjid...bila lagi nak kenal masyarakat, sekaranglah masa nak solat berjemaah
XVIII) Bagi sesiapa yang dipinang, pertimbangkan lamaran itu...selagi tawaran masih tak expire
XIX) Bagi sesiapa yang nak melamar....biar benor...

Ok, itu saje. Sekian, Wassalamualaikum. Moga-moga bermanfaat untuk semua

Saturday, May 27, 2006

100 things that I really really really want to d

1)Return home and company mom
2) Meeting and Visiting relatives-Journey to Singapore,Malacca,Muar the family base, Kelantan,KL my city, JB, Pontian
3)Seeing and meeting old buddies and neighbours : Jaie, Fathi, Ulah, Munim, Puan Zamilah Amin, Munim Tajuddin
4) Kuantan boys and girls
5) Some fellas of IIUM Gombak, namely Shazlan,Irfan, Kama, Ariff, Aizuddin,Aizat, Azhar and others ....where is Feqah Ngadil?
6)My cats, kitties: Kenit and Kenot families
7) Driving license...Insha Allah I shall have it this time!!!
8)Hospital,learn and practice, maybe HUKM i think (almost for sure!!)
9) Meeting Tracy Tang,Kamini at Subang jaya at Pyramid and visiting my far away Aunt Hatipah and Uncle Asmawi
10) freedom for Montenegro (already dah..alhamdulillah)and Kosova (November or December 2006 Insha Allah)
11)Solat Jemaah...uhh tak nak solat sensorang lagi...sunyinye...rindu ,really really really missing my surau
12) Balkan, Middle East and Caucasus, whole regions gain freedom and full honor
13) Chocolate by Aunt Sarilah and Vochelle
14) Loitering and reading for one whole day in Kinokuniya Bookstore,KLCC
15) Meeting,seeing and have full and lengthy and meaningful conversation with Nasrullah again
16) Go to Singapore again
17) Make roti canai
18) make cucur pisang
19) Be quiet but happy(awat lak...meriah le)
20) A room mate,or two who is/are mu'min,perform solat and well-behaved and no-loud music, of course
21) Meeting my elder brother,sister-in-law,nephew and nieces
22) meeting Ian at KLCC (particularly in Kinokuniya)
23) Meeting Uzma,Nazhan,Nizam Miau,Nik,Haniff,Ihfaz, Pak Long,fatin, Nad Baha, Sabb, Shabbana,Shahreen
24) watching movie Taekgugi
25) Corresponding letters to Mikhail,Majeed, and neighbours
26) Completing and finalising and make clearance for all academic matters
27) Peace in Turkey (Southeast,Diyarbakir)
28) KKTC's isolation is uplifted
29) Turkey enters EU eventually and finally
30) Seeing Recep Tayyip Erdogan again,got a warm gesture, have a little chat or conversation and hug each other and wave goodbye (he is busy,make it short and quick,isn't it?)
31) Visiting Tok Anjang and wife and family
32) Victory in the case of land in village, and reconciliation with another party
33)Performing Azan in Surau TDM (my own neighbourhood)
34) Visiting Mrs Sidhu, USJ,Rawang, SKGU, Sungai Chinchin and Ustazah Shahawati
35) Slaughtering......chicken,cow,goat,bird,camel,squirrel (the list can go on and you will be having black ring under your eyes tomorrow)
36) Skating in Pyramid...ice skating
37) Holding a reception and bruch at my own home,hosted by me, co-cooked by me
38) Call Ustaz Kamal al-Hafiz
39)Peace and freedom for Pattani
40) No more house maids....please. I wanna privacy,uh (but...is this really2 good now?)
41)Reread and revise history book
42) revise Balkan History from Ottoman yoke's time till Kosovar independence
43)remembering Allah all the times,He is my priority,first and foremost!
44)Meeting,seeing and have nice conversation with Dr Zaid, Ustaz Engku and Dr. Badrul Amin Bahron
45)Finding out where is Munim Tajuddian and Amirul,Hana', Nik Erifarizan dan Hajar....
46) Loitering and reading comics for one whole day at Sun Sun Book Centre, TSG
47) Shopping to cater for my own's wish and need
48) New glasses, new frames, spare glasses
49) Video clip and movie or even CD,audio cassete of Yusuf Islam ( I Have Cannons That Does Not Roar) and Il Divo
50)Shopping by myself in Pasar Borong Selayang
51) Use aerobic exercise bicycle in home
52) family gathering..with presence of my brother (preferably in family base)
53) Getting engaged...later lah,still in search of the candidate,tgh short listkan ;)
54) Giving Krem and wedding gifts,also for Abang Asri,also for Abag Ramli, Abang si Fatihah tu, dan Liyana gak
55) visiting Prague, Turkey
56)Confidently speaking with others,well versed words,meaningful and easy to be understood
57) read Qur'an everyday
58) Buy a very very very very suitable deodorant,cologne and proper jeans
59) t shirt of quality
60) Sport shoes
61) Leather shoes
62) Improve skills of cooking
63) Be Alang's close ally (in sphere of cooking)
64) Hair cutting with Andak
65) Chat,conversation with Hamim, Abg Rusdi
66)Take photos and show to relatives
67)reconciliation back at home,full peace with the heir of Alahyarhamah Mak Cik Normah
68)Everyone's health is under controll,all fine and sweet
69)pak Cik Wan Rashid: either he, Mak Cik, and Danial visits home or mom and I visit him and his family
70)Spending one day in Batu Pahat (home of Kak Ujid)
71) Meeting with Ustaz Ismail Mushtari. A beautiful reunion?hopefully, Insha Allah
72)Visiting Ayah, adik Muhammad Nur, Kak Ita, Pak Men, Pak cik Shahnon, Tok, Nenek and others
73)Make family history a book
74) Update and review and compile family tree
75) Meeting with Abang Adi, and Along of Adi Ariff
76) Getting Fahmi to marry Ely Nadia
77) Pasang langsir lagi....panjat-panjat dinding
78) visiting Teacher Hj Othman Idris
79) visiting neighbours of TDM, PAk Cik Karim's home
80) Visit Kak Hasanah, Pak Ngah, Pak daud, PAk Cik Aziz LTH, and playing with Adam
81) march n meet SmSi
82) Take pictures with some stars...Libra first of all
83) Befriend the guys in Harley and Davidson
84) Clean shoes and teeth
85) No more skin irritation,sensation, and uncontrollable blood flow at the head region
86) My nephew and nieces in perfect health
87) Family all good....bro,baliklah,paling lambat tahun depan
88) End of War and peaceful collapse and disintegration of bear's empire in Eastern Europe
89)Put a full stop to Communist Cuba and China
90) Signature of Oprah Winfrey
91) OST of 10 Things I Hate Baout You
92) Ron Clark's 77 Principles
93) Victory in War lead by Argunskiy
94) Return of body of the great Vaynah's son!
95) Some new and great buddies to talk on about Balkan and Caucasus
96) No more depending,and relying on human being----let my heart fully rely to Allah,not attach to human being
97) A strong heart and will but with a controllable ego
98) Put a stop to Islamophobia in Malaysia
99) Visit Saito Hajime's, Kogoro Katsura's and Takasugi's Shinsaku's graves
100)Visit the graves of Pak Doktor Burhanuddin al-Helmi and Allahyarham Datuk Prof. Zulkifli Muhammad

Monday, May 01, 2006

The good old days..

Message: 4 tahun yang lalu

Q: How old were you?:
-17 tahun

Where did you go to school?:
-SAMBEST

Where did you work?:
-student lg

How was your hair style?
-biasa

Did you wear braces?:
-nope

Did you wear glasses?:
-yeap

Who was your good friend?:
-feqah,jaie,firdaus,moh

Who was your boyfriend/girlfriend:
- still single

Who was your celebrity crush?:
-nami tamaki

Who was your school crush?:
-my assistant

How many tattoos did you have?:
-tak pernah ada

how many piercings did you have?:
-i'm not gay !!

What was your favorite band?:
-Scorpion

What was your worst fear?:
-fail SPM

Had you smoked a cigarette yet?:
-nvr

Had you gotten drunk or high yet?:
-nope

Had you driven yet?
-nope

Had you been to a real party yet?:
-nope

Had your heart been broken?:
-nope

LETS SEE WHAT YOU ARE NOW !!!!! ------
----
(2006)

How old are you?:
-21

Where do you go to school?:
-KSMU Russia

Where do you live?:
-Selangor n Kursk, Russia

Where do you hang out?:
-room 716,286,426,226b (hostel 4),9th and 5th floor of 5th,some rooms at padfak at 5th floor,ramzee's,razis's,neighbour's,kilian-rite's.

How is your hair style?:
-usual straight boring

Do you have braces?
-belum lg

Do you wear glasses?:
-yups...still.....

Who is your celebrity crushes now?
-no more

Who is your regular-person crush?:
- :) y should i tell?

How many tattoos do you have?:
-still clean from dat---i wish to be pure clean n holy

How many piercings do you have?:
-ermmm .... still a straight guy

What is your favorite band/artist?:
-Il Divo

What is your biggest fear?:
-duit terbang n pavto

Do you work?:
-Nope

Who is your best friend?:
-nas,jaie,nazhan,faiz,ujang,ihfaz n gang,ramzi x dilupakan,uzzie,nadia baha,fatin salwani,zaids,razis,ferro,shah,nizam sr.,anwar,midi

Have you smoked a cigarette yet?:
-i hv overcome breastfeeding stage ok

Have you gotten drunk or high yet?:
-No

Have you been to a real party?:
-macam mana arr real party?

Has your heart been broken?:
-yeah, dengan bangganya :p

365 days ........ succes nya

Message: It's not the fault of the student if he/she
fails,because the year ONLY has 365 days.

Academic year for a student:
1. Sundays - 52 Sundays in a year, you
know
Sundays are for rest.Days left 313.
2. Summer holidays - 50 where weather is
very hot and difficult to study.Days left 263.

3. 8 hours daily sleep - 130 days
GONE.Days
left 141.

4. 1 hour for daily playing-(good for health)
means 15 days.Days left 126.

5. 2 hours daily for food & other delicacies
(chewing properly & swallowing) - means 30days.
Days left 96.

6. 1 hour for talking(human is a social animal) -

means 15 days.Days left 81.

7. Exam days - per year at least 35
days.Days
left
46.

8. Quarterly, half yearly
and festival (holidays) -40 days.Days left 6.

9. For sickness - at least 3 days.Days left 3.

10. Movies and functions- at least 2 days.1
day
left.

11. That 1 day is your birthday. How can
you
study on that day?!?!?!?!?!?!

Balance =0

Friday, April 21, 2006

Fatwa Jakim Yang TerBARU!

BERITA GEMPAK....Haram menikahi gadis satu negeri , JAKIM telah mengeluarkan fatwa baru.

Setlh diadakan perbincangan dan diskusi di antara para pemimpin JAKIM dan ahli ulamak sluruh negara, mereka tlh mendpt kata sepkat mengeluarkan fatwa ini pada tnggal 1 April 2006.

'HARAM HUKUMNYA BAGI SESEORANG LELAKI MUSLIM UTK MENIKAHI DGN GADIS SATU NEGERI'

Fatwa JAKIM ini tlh menimbulkan prdebatan dan bntahan yg sgt sengit antra pro dan kontra. Bahkan byk pihak tlh menyatakan bhwa JAKIM tlh mengambil keputusan yg tdk munasabah dan trburu2.

Wartawan Berita Harian tlh meminta pegwai kanan JAKIM utk memberi ulasan yg mndalam sbab2 JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian. Inilah isi wawancara trsebut.

Wartawan : Bmana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa haram bagi seseorg lelaki muslim utk menikahi gadis satu negeri ?

Pegwai kanan : Bmana tidak haram...sdangkan menikahi empat org wanita shja sudah berat...apalagi kalau satu negeri !!!!!

LETIHNYA AKU......!!!

LETIHNYA AKU .....

Selama beberapa tahun aku tlh merungut krana kurang tido dan trlalu byk tkanan dlm hidup akan tetapi sekrg kini aku tahu kenapa ianya berlaku :

Aku keletihan kerana trlebih kerja...nak tahu kenapa ???? Di bwh ini aku akan tnjukkan kenapa aku mempnyai beban kerja yg lbih dan ianya adalah benar dan bukan rekaan :

Populasi penduduk Msia skrg adalah 23 juta org....

1.7 juta darinya dah bersara,

Jadi tinggal 21.3 juta org.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bwh 6 thn,

Jadi tinggal 20 juta org.

Dari 20 juta ni.....7 juta msih belajar ( tadika, sekolah, kolej ,Universiti dll ).

Jadi tinggal 13 juta org yg bole wat kerja.

Dari 13 juta ni, 5 juta org adalah pekerja kerajaan yg pegi kerja tpi tak buat kerja....makan gaji buta je !!!!

Jadi tinggal 8 juta org yg bole wat keja.

Tolak 3 juta org yg duk dlm hutan ( tentera darat...psai diaorg ni nak keja camna...tinggal dlm utan !!! )

Dah tu tinggal le 5 juta org yg bole wat keja2 ni.

Dari jumlah itu...tolak 2.7 juta org yg menganggur dan tak de keja, surirumah, pekerja yg kena VSS, org2 tua, fresh universiti student , yg kena buang keja dll )

Tinggallah 2.3 juta org yg bole wat keja tu.

Dari jumlah ini sebyk 1,215,512 org dilaporkan sakit dan kiniberada dlm hospital seluruh msia ( tak kira le hspital swasta ke hospital kerajaan ke o hspital sakit jiwa....sama le tu )

Dah tinggal 1,084,488 org yg bole wat keja....

Sekrg ni mengikut bancian terkini...trdpt 1,084,486 org di dlm penjara dan Pusat Serenti.

Jadi tinggal le 2 org yg betui2 bole wat keja.....

Dan 2 org tu adalah engkau dan aku....

Dari dua org ni...engkau SEKARANG ni msh duk dpan komputer duk main games, reading jokes, baca email, berchating dan tak buat keja langsung....jdi tinggallah AKU sorang yg wat keja dalam MSIA nie....

Mana aku tak letih !!!!

Jadi sedarlah sikit...dahh....!!!! piiiiii wat keja !!!!!!!

List out the person that u hate

List out the person that u hate--> i love dis
question
Message: 1) Do you have a hot temper?
-yup, but of course can control except sometimes
when suddenly dunno why i mengamuk :p

2) Get jealous easily?
-dulu -->yeah, but now dun think so

3) What do you do when you're mad?
-keep quiet

4) What's the worst thing you've done when you
were mad?
-tampar anak orang .... i'm really sorry abt dat okie

5) Ever made anyone cry when you were mad?
-yup

6) Ever physically hurt someone when you were
mad?
-not sure

7) When was the last time you really cried your
heart out?
-hmmmmm......tak ingat

8) Ever cried yourself to sleep?
-yeah.... but dulu punya cerita

9) Ever cried on your friend's shoulder?
-nope NEVER

10) Do you cry when you get an injury?
-nope.. coz alhamdulillah still tak kena injury yang
terukx2

11) Do certain songs make you cry?
nope HMM depends

12) What's the hardest thing you've ever had to go
through?
- when i haf to think logic abt love,gila tul,apsal aku minat dora

13) What's the worst thing you've done to yourself?
-to forget all the memories i had with someone i
love before :p,unable to forgive myself

14) Ever had a painful break up?
-NO,never been in serious relationship

15) R u a happy person?
- :)),yeah,when i choose to be happy

16)What can make you happy?
-making jokes with my friends,accomplish jobs,atrabodka done,call mom,sms from family

17) Do you wish you were happier?
-I do

18) What makes you the happiest?
-being with my family and jadi kaya :p,and got the throne

20) Can music make you happy?
-no all of the time,just sedative,okla

21) Do you believe in yourself?
-yup,EXACTLY

22) Love swimming?
-yeah..... but i hate not to know how to swim

23) Do you wish you can be someone else most of
the time?
-nope, for I am the BEST

24) Fav colour?
-blue and green,blue,BLUE

25) What do u think about urself?
- normal but unique, but dunno why someone love to degrade
me so much

27) What kind of girl/guy do u prefer?
-GIRL : non-flirting and non-drinkin person is enuff
for me,abide by religion,can company and say hi first to me

28) What/Who do u love now?
- my family n group 7,my cats,dora

29) What's ur fav fruit's?
-betik papaya,manggis mangoesteen

30) List out the person that u hate
-putin,lenin,dolah,naj,mao tse dong,all authorities of China,Sezer,Buyukanit,Castro,Bush,nav_ _,alboya of 5th hostel,shiharu kaki tido ngan gurl,olmert,sharon,lee kuan yew and son,thaksin shinawatra,junta at Burma,Musharraf, All BJP fella,Baykal,Khir anak Air, Adnan tak reti malu, Kuchma, Timushenko and Yanukovych, all Central Asian republican leaders,marina bt al kutty,those in sis, all nationalists in malaysia,mao tse dong,french premier,boris tadic,kostunica.

31) Do u smoke?
-absolutely NO..........

32) Fav num?
-7 and 10

33) Prefer gf/bf or frens 2 hang out with when u r
going out?
- adalah,prefer she goes out with me

34) Lolipop or ice-cream?
-ice cream

35) Anything that u wanna say?
- *** smile ^_^